Klaonica Cesarica br. 802 obrt za preradu i konzerviranje mesa

Lika Quality - Klaonica Cesarica br. 802 obrt za preradu i konzerviranje mesa
- Dubrave 1, Cesarica, 53288, Karlobag
- +385 98 445 010
- alenka.cesarica@gmail.com
Proizvodi s Lika Quality oznakom:
Velebitska panceta
Suha pečenica Lax kare
Suha kobasica
Obrt Klaonica Cesarica upisan je u registar 1998. godine te se iz Izvoda iz Upisnika odobrenih objekata može vidjeti odobrenje u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla Uprave za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede, kao i analitičko izvješće Agroinspekt laboratorija. Govoreći o procesu prerade, meso se doprema u prostoriju za prihvat pancete – solionicu, gdje soljenje traje 15 dana. Prvog dana druge faze meso se ispire u vodi potapanjem, nakon čega se stavlja u sušare. U sušarama se prirodnim ciklusom, putem vjetra i dima procesno i tehnološki suši, što može potrajati od 60 do 90 dana, ovisno o vremenskim uvjetima. Iskorišten je prirodni resurs vjetra te se meso suši puhanjem bure. Nakon tog procesa tako osušeno meso se stavlja u komoru za zrenje te se nakon 8 mjeseci plasira za prodaju.