Dobri rezultati ličkih turističkih destinacija

Objavljeno: 07. 08. 2024 - 2:32
Lika destination - Dobri rezultati ličkih turističkih destinacija

Tražeći podatke od Turističke zajednice općine Plitvička jezera te od direktorice Josipe Kukuruzović, dobili smo točne i svakako optimistične informacije vezane uz tijek ovogodišnje turističke sezone na tom području.

„Prije nekoliko dana kompletirala sam podatke od 1. siječnja do 29. srpnja 2024. i u tom periodu imamo čak 9,23  posto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. Ako gledamo samo sedmi mjesec ove godine u odnosu na prošlu onda smo u manjku od 2,39 posto noćenja. Predsezona je bila dobre i ukupno gledano imamo bolje rezultate.“

Ove godine mnogi ugostitelji se žale na pad broja gostiju po restoranima, uglavnom uzrokovanih povećanjem cijena. Međutim, ono što vidimo je da su ovdašnji restorani puni, vrlo vjerojatno zato što smo još uvijek u odnosu na obalu prihvatljiviji što se tiče omjera cijene i kvalitete.

„Budući da smo još uvijek destinacija koja ima nedovoljno restorana u odnosu na potražnju, naši restorani su gotovo uvijek puni. Svi ugostiteljski objekti su dobro popunjeni upravo zbog cijena. Rijetka smo destinacija gdje kavu možete popiti za manje od 1,30 eura, a u restoranu jesti za manje od 8 eura po osobi“, navodi Josipa Kukuruzović iz TZ općine Plitvička jezera.

Ovih dana iz priobalja, a posebno s hrvatskih otoka, stižu informacije po kojima cijena obične kave iznosi 3 i više eura, kugla sladoleda 4, dok gost za pivo u restoranima mora izdvojiti do 4 eura, stoga ne iznenađuje dobra posjećenost ličkih, cjenovno prihvatljivijih, ugostiteljskih objekata.

 

Preuzeto s: Najbolje iz Like.

  Vijesti - Sve