Dodjela Lika Quality certifikata
26. lipnja dodijeljeni su prvi Lika Quality certifikati u Kulturno informativnom centru u Gospiću. Lička hrana konačno je dobila zasluženu oznaku koja kvalitetne lokalne proizvode svrstava u tzv. premium kategoriju. Prvih 39 proizvoda, koji su prošli kroz strogu selekciju sustava, od ovog tjedna ponosni su korisnici znaka Lika Quality. Osim hrane, ovaj znak odnosi se i na ličku rakiju, sokove i sirupe te ličke suvenire. Tako uz poznati sir lički škripavac te basu i kiselinu, kao najpoznatije mliječne proizvode, ovaj znak nose i proizvodi poput domaćeg meda, pekmeza rakije ali i suvenira kao što su lička kapa i lička torba. Prvi korisnici Znaka Lika Lika Quality su: Tomaić-commerce d.o.o., Medical. Eko-Gacka, OPG Štajdohar Josip, OPG Turkalj Petar, OPG Šop Dragan, OPG Čačić Alenka, OPG Vlainić Ivan, OPG Rukavina Juraj, OPG Pezelj Anita, OPG Rončević Ivana, Udruga Gačanka, OPG Furlan Darko i Vegium d.o.o. S razvijenim marketinškim pristupom, brend Lika Quality početak je priče o brendiranju gastro-destinacije. U rujnu 2015. godine LAG Lika krenuo je s velikim projektom integralnog gospodarskog razvoja pod nazivom INTEGRA LIKA 2020. Cilj ovog projekta je brendiranje destinacije Lika i podvelebitsko primorje, kao globalno prepoznatljive i ekološki prihvatljive s razvijenim sustavom samoodrživih gospodarstava. Projekt je vođen filozofijom održivog razvoja. U sklopu INTEGRE, razvijen je i projekt GASTRO LIKA kroz kojega se razvija gastronomski potencijal ovog kraja. Kako bi se istaknula iznimna kvaliteta odabranih proizvoda te se kao takvi zaštitili, razvijen je sustav regionalne oznake kvalitete Lika Quality. Kroz cijeli proces brendira se gastro-destinacija. Znak Lika Quality zaštićen je kao jamstveni žig u Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva RH, nositelj je Lokalna akcijska grupa Lika (LAG LIKA), a projekt provodi Klaster Lika Destination. Osim brendiranja gastro-destinacije, znak Lika Quality omogućit će značajniju prisutnost proizvoda s lokalnih farmi na lokalnom tržištu. Ovo je tek prva faza u razvoju gastro-destinacije a sljedeća faza dolazi na jesen kada će se certificirati restorani koji će u svojoj ponudi imati jela napravljena od namirnica s oznakom Lika Quality.