Klasteru Lika Destination dodijeljeno javno priznanje Ličko-senjske županije

Objavljeno: 24. 05. 2024 - 6:16
Lika destination - Klasteru Lika Destination dodijeljeno javno priznanje Ličko-senjske županije

Povodom obilježavanja Dana Ličko-senjske županije, 23. svibnja, u Kinu Korzo održana je svečana sjednica Županijske skupštine. Dan Ličko-senjske županije obilježava se na dan kada je prije 201 godinu rođen Otac Domovine dr. Ante Starčević i kada je prije 31 godinu osnovana Ličko-senjska županija. Uz župana Ernesta Petrija i druge predstavnike županije, svečanoj sjednici prisustvovao je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji od prošle godine nosi titulu počasnog građanina Ličko-senjske županije. Događaju su također prisustvovali  izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Ivan Dabo; potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved; potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović; potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković; ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković; ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić; ministar turizma i sporta Tonči Glavina; zastupnica u Europskom parlamentu Sunčica Glavan; predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić; županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić; kancelar Gospićko-senjske biskupije Mišel Grgurić; te državni tajnici i ravnatelji uprava, kao i gradonačelnici i načelnici Ličko-senjske županije te brojni drugi uvaženi gosti.

Sjednica je započela minutom šutnje u čast poginulim braniteljima i svima onima koji su dali život za Domovinu, nakon čega je izvedena himna. Ante Nadomir Tadić Šutra izveo je recitacije svojih pjesama, a predsjednik županijske skupštine Marijan Kustić otvorio je sjednicu prigodnim govorom. Župan Ernest Petry osvrnuo se na postignuća županije u protekle tri godine i zahvalio Vladi na podršci u realizaciji brojnih projekata. Premijer Plenković je također održao govor, naglašavajući ulaganja u Ličko-senjsku županiju i otvorenost Vlade za daljnju suradnju.

U sklopu događaja, dodijeljena su županijska javna priznanja zaslužnim pojedincima i skupinama građana. Među dobitnicima je i klaster Lika Destination, koji je nagrađen za svoj doprinos i ostvarene rezultate na području gospodarstva i turizma te promociji Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu. Priznanje je preuzela predsjednica klastera Petra Kovačević. Ovo priznanje dodatno potvrđuje uspjehe klastera i obvezuje na nastavak aktivnosti u istom smjeru. 

 

Izvor fotografija: Radio Gospić

 
  Vijesti - Sve