Natječaj za korištenje Znaka Lika Quality uspješno završen

Objavljeno: 03. 06. 2023 - 3:06
Lika destination - Natječaj za korištenje Znaka Lika Quality uspješno završen

Lika Destination, prepoznatljiva destinacija koja se ističe svojom prirodnom ljepotom i raznolikim turističkim ponudama, nedavno je obogatila svoj identitet kroz prošireni krug korisnika Znaka "Lika Quality". Natječaj za korištenje ovog prestižnog znaka privukao je pažnju mnogih poslovnih subjekata, a rezultirao je s ponosnih 5 novih proizvođača koji su se pridružili zajednici posvećenoj visokim standardima kvalitete i autentičnosti, pa sad u Lika Quality sustavu ima 175 proizvoda.

Ovaj natječaj predstavljao je jedinstvenu priliku za lokalne proizvođače da pokažu svoju predanost kvaliteti i da se istaknu kao prepoznatljivi članovi klastera Lika Destination. Znak "Lika Quality" postao je sinonim za izvrsnost u ponudi proizvoda i usluga, te je stekao povjerenje brojnih turista koji posjećuju ovu slikovitu regiju.

Osim što proširuje broj svojih članova, klaster Lika Destination nastavlja s uspješnom misijom promocije održivog turizma i poticanja lokalnog gospodarstva. Znak "Lika Quality" nije samo simbol izvrsnosti, već i jamstvo turistima da će doživjeti autentične proizvode i usluge koje su rezultat ljubavi i truda lokalnih proizvođača.

Lika Quality je primjer uspješne suradnje između poljoprivrede i turizma, koja donosi koristi kako lokalnoj zajednici, tako i posjetiteljima. Ovaj sustav pomaže u očuvanju kulturne baštine i tradicije Like te istovremeno pruža iznimno iskustvo okusa za sve one koji posjete ovo čarobno područje. Ovaj inovativni i inspirativni pristup povezivanju poljoprivrede i turizma stvara jedinstvenu priču koju turisti s oduševljenjem prihvaćaju.

Ove godine, kao i prethodnih, otvoreno je zajedničko prodajno mjesto u Nacionalnom parku Plitvička jezera, jednom od najposjećenijih mjesta u Hrvatskoj. To je mjesto gdje posjetitelji mogu istražiti bogatu ponudu lokalnih proizvoda i upoznati se s autentičnim okusima Like. Od svježeg voća i povrća do domaćih mliječnih proizvoda, meda, tradicionalnih mesnih proizvoda i suvenira, Lika Quality prodajno mjesto pruža jedinstvenu priliku za kupovinu lokalnih delicija. 

Uživajte u vrhunskoj lokalnoj hrani i podržite lokalne proizvođače koji čuvaju autentičnost regije. Lika Quality je putovanje okusa koje će vas ostaviti očaranim i željnima povratka u ovaj predivan kutak Hrvatske.

  Vijesti - Sve